Underliv och sån´t

Efter denna förlossning har jag stiftat en ny sorts bekantskap med mitt underliv...en bekantskap jag gärna varit utan...

Bäckenbotten har jag börjat hitta igen och sakta men säkert blir jag starkare...så den delen känns hanterbar och som om jag kommer att bli normal igen.

Där jag sprack läker ganska bra...men klippet...aj, aj, aj...Jag vet att klipp tar längre tid att läka, men...det är INTE kul.

Men det värsta är att bajsa. Jag äter ca 20 katrinplommon om dagen, milt laxerande medel och jag är fortfrande hård i magen - i alla fall hårdare än vad mitt sargade underliv har lust att hantera. Det är ångest när jag känner att jag måste...och då väntar jag lite till...nej det är så klart inte den bästa metoden...Jag har till och med fått ta lavemang några gånger för att överhuvudtaget få bajsa.
Jag äter linfrö åxå.
Dricker mycket vatten.

Någon som har tips om hur jag ska hantera det här?

Börjar känna att jag är väldigt, väldigt less på det här....och psykiskt känner jag att det är så himla jobbigt...vill inte ha mer ont, förlossningen ligger fortfrande som en stor ångest över mig och jag kan inte tänka på den utan att gråta....så nu känner jag att jag vill kunna bajsa utan ångest i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Lilla J

Usch, så jobbigt!



Har inga tips tyvärr, du verkar redan göra allt man kan. Hoppas det blir bättre snart!



Kram

2008-10-08 @ 20:37:09
URL: http://livetsvillervalla.blogspot.com/
Postat av: Kattmamman (a.k.a Bridz)

Tyvärr har jag inga tips. Jag hade samma problem länge, och jag trodde aldrig att det skulle gå att gå på toa igen. Men till slut har det läkt och nu gör det så klart inte ont längre, fast som förr har det tyvärr inte blivit.



Mitt tips till dig är att ringa din barnmorska och be henne kolla att allt läker som det ska. Jag gjorde aldrig det, och fick inte ens någon gynundersökning på efterkontrollen, och det ångrar jag nu. Jag tänker mig att jag ska spricka upp ordentligt en gång till så att jag får ordning på det...



Och så tycker jag att du ska ringa BB och be att få komma in och prata om förlossningen. För du ska inte behöva ha ångest. Det kan kanske hjälpa att komma tillbaka och prata om det som kändes riktigt jobbigt, och kanske få förklaringar till varför det blev som det blev.



Kramar

2008-10-08 @ 21:04:18
URL: http://BRIDZ.BLOGGSPOT.COM
Postat av: Songbird

Fy fasen vännen låter jättejobbigt. Man vill ju liksom att plågan ska vara över efter förlossningen. Jag har ett tips som jag inte själv testat men som en kompis till mig fick som tips av en dietist efter en operation. Kan alltså inte personligen rekommendera det men kanske kan vara värt ett försök. En matsked rapsolja i nån deciliter fil/yoghurt per dag ska tydligen hålla magen igång. Läste precis på om det lite på nätet, brukar tydligen ges till barn och äldre om de är förstoppade så det verkar inte så långsökt i alla fall.



En annan grej kan vara att blötlägga katrinplommonen under natten, ska tydligen ha bättre effekt då. Och drick katrinplommonjuice. Jag tror att findus har en variant med äpple i som har 50% katrinplommon, finns i de flesta affärer på flaska. Drick typ en halv om dan. Hoppas att det löser sig (oj det var nästa lite roligt...). Skämt åtsido, lycka till hoppas det känns bättre snart.



Kramar

2008-10-08 @ 22:34:59
Postat av: Anna-Bell

Jag sprack ju hela vägen under förlossningen och opererades också för detta. Fick då någon slags sörja att dricka varje dag för att det skulle gå lättare att gå på toa. Kanske du också kan få det eftersom du har problem?

2008-10-08 @ 22:51:40
URL: http://bebisliv.blogspot.com
Postat av: Mickis

Jag sprack också rätt mycket.

Några tips har jag, du kan ju i alla fall testa om det funkar.



Kiwi hjälpte mig, de små fröna är laxerande, en om dagen gör susen!



Sedan finns det något som kallas för loppfrön, tror att det riktiga namnet är phsyllium frön eller nåt liknande. De kan du blanda i vatten och dricka, i joggis eller gröt. Viktigt är att man dricker mycket i samband med dem.



Hoppas att det lättar snart!

2008-10-09 @ 07:35:18
Postat av: Mariachi

Ett tips är att äta psylliumfrön. De skjuter fram innehållet i tarmen. Det fungerar som laxerande och är helt naturligt.

2008-10-09 @ 07:52:27
Postat av: Tudorienne

Får man inte gå på ett efter-samtal efter förlossningen? Det tycker jag du ska. Minst ett.

2008-10-09 @ 10:52:20
Postat av: saring

min bajsångest efter f var större än hela förlossningen sammantagen. O då sprack jag ändå väldigt lite. Ett banalt tips utöver ovanstående klokord är att trycka en binda mot mellangården för stadga under tiden. Det var min livlina länge vid toabesöken. Kram!!!

2008-10-09 @ 19:44:48
URL: http://saringimammaland.wordpress.com
Postat av: Fibula

Aj, aj, aj... Din stackare.

2008-10-10 @ 09:23:16
URL: http://minprovrorsbefruktning.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag fick Paraffinemulsion på BB, som jag sedan köpte med mig hem från Apoteket. Funkade jättebra, smörjer tarmarna! Står på flaskan vilken dosering! Jag använde oxå stolpiller xyloproct, för att lindra smärtan!

Lycka till

2008-10-10 @ 16:19:58
Postat av: Kapybaran

åh, vad jobbigt!

få se nu, vad gjorde jag? binda mot mellangården, lavemang så ofta du behöver nu i början (så du inte går och håller emot!!!) och laktulos (heter det väl? sötsliskig sörja från apoteket).

hoppas det blir bättre snart.

kram!

2008-10-11 @ 17:55:28
URL: http://kapybaran.blogspot.com/
Postat av: maria

usch vad hemskt. jag känner igen mig precis i det du skriver (jag har bara inte orkat/vågat skriva något inlägg i bloggen om det). nu är det åtta veckor sen min son föddes, men de första tre var jag tvungen att ta microlax varenda gång jag kände att jag behövde göra "nr2" - vågade bara inte trycka på själv. inte förrän jag var helt säker på att det var ordentligt läkt vågade jag testa utan. och då efter att jag varje morgon och kväll äter ett halvt glas (ca 2-3 msk blandat i vatten) psylliumfrön/loppfrön, som flera redan skrivit om. det fungerar jättebra! jag har varit hård i magen hela mitt liv och jag kommer aldrig att sluta äta dessa mirakelfrön nu!

även paraffinolja (som jag också såg att någon skrivit om) är bra - det smörjer och det blir en annan konsistens. inte bra att äta för länge bara, eftersom det hämmar näringsupptaget från maten.



för övrigt har jag också superångest när jag tänker på förlossningen. var på stödsamtal med en barnmorska på specialistmödravården nu i veckan - önskar att jag tagit tag i det mycket tidigare. redan nu känns det mycket lättare att tänka på den.



grattis till dottern, förresten! läste din blogg varje dag på jobbet, men tappade bort adressen i och med att jag gick på föräldraledighet. nu sprang jag på den av en tillfällighet igen - har en hel del att ta igen ser jag!

2008-10-11 @ 23:03:22
URL: http://vilangtar.wordpress.com
Postat av: Julia

Hej där,



Jag heter Julia och är journaliststudent på Göteborgs universitet. När jag googlade runt kom jag till din blogg och såg kommentarerna som du gjort efter din förlossning, så undrar jag om jag skulle kunna få komma i kontakt med dig.



Jag gör just nu research om förlossningsskador och eftervården av mödrar för en uppsats i skolan, tillsammans med två tjejer till.

Av det vi hittills läst är informationen om förlossningsskador dålig och vi skulle vilja veta hur kvinnor upplever förlossningsvården (och tiden efteråt).



Skulle du kunna tänka dig att prata med oss, helt förutsättningslöst, om din uppfattning av förlossningsvården? Självklart skulle vi kunna pratas vid anonymt om det skulle kännas bättre (om det skulle kännas obekvämt att prata med oss, kanske du kan svara på frågor via mail om det går bra för dig).



Om du inte skulle vara intresserad av att prata med oss, känner du möjligtvis några andra kvinnor,

som vi skulle kunna kontakta, och fråga om de skulle vilja prata med oss? Du får gärna ge andra min mail.



Vänliga hälsningar/

Julia ([email protected])

2011-11-03 @ 10:12:52
Postat av: Lisa

Grym sida du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2012-03-18 @ 19:21:01
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0