Mot avkoppleri i Åre

En veckas kravlös Åre-semester påbörjas i morgon

 

 


Lite bättre tror jag

Det är inte så där extremt längre. Nu somnar jag faktiskt - även om det tar tid ibland - och sen när jag somnat så sover jag faktiskt rätt bra.
Magontet har uphört.

Jag har bestämt mig för att...
...prata med chefen - jag MÅSTE avlastas. Jag kan faktiskt inte göra allt det jag gör med hälsan i behåll. INGET nytt få läggas på mig i höst även om jag säger ja....
...köksrenoveringen är Mannens anvar till 80%.
...fälla träd och byta plank är mannens ansvar till 80%

Vi har pratat och gjort listor så Mannen och jag är överens. Jag har dessutom ventilerat min stress med alla som råkat vara i närheten (blogg, grannar, Man, Mamma....). Jag är faktiskt väldigt duktig på att ösa ur mig...och det hjälper.

Nu har jag ritat kök, intagit vin, bestämt golv, intagit vin...livet leker ;)

Urvriden disktrasa

Klokaste Kapy har så klart rätt. Våren har varit i tuffaste laget

En dagisstart
Två jobbstart
Ett dödsfall (Mormor)
En släktfejd...som pågår
Bodelning, sälja hus.....
En operation
En cancermisstanke (som stannade där)
Tokmycket jobb
Gå ner i vikt
Komma iform
Höga krav från omgivninge
Höga krav från mig

Jag behöver vila...hoppas bara att semsetrn räcker.
I natt sov jag bra i 9 h. I dag har jag ändå varit näradöden trött...när ska detta släppa? Magen är  alla fall lite bättre....

Utbränd?

Från att ha sovit illa (= väldigt lite) började jag sova bättre när jag gick på ledighet i förra veckan, sen nu till helgen blev det värre än någonsin. Kan inte somna, sover oroligt, vaknar på natten.... Har däremot inga som helst problem att sova på mornarna - det gör ju däremot inte tjejorna. Jag är såklart trött på dagarna...men jag är mer än trött...jag är helt slut och vil sova hela tiden...
 
Samtidigt som jag började sova sämre igen så fick jag ont i magen - uppe i magsäcken - en svidande, öm och illamående känsla. Det känns som om mycket gör ont att stoppa i megn (även rosé tyvärr ;)

Jag känner mig stressad. Skitstressad. För allt.
Jag vet att det kommer att böli tokmycket och tokbråttom med massor när jag kommer tillbaka till jobbet - det gör att jag får ännu mer ont i magen. Har pratat med chefen - det hjälte i 4 dagar - sen var vi tillbaka där vi lägger allt på Tisalen igen. Jag försöker säga nej men det är inte alltid det går.

Men om det bara var jobbet som stressade - livet stressar mig: Kravet som jag och andra har lagt på mig att vara karriärmamma, vältränad, ta ungarna tilll simskola, ha målade naglar, städat hem och.... det finns tuden och åter tusen saker som jag MÅSTE göra - eller måste och måste vet jag ju att jag inte behöver - men så känns det.
Mår Mamma nra? Hur är det med Åsas Mamma? Löpträning på jobbet.....

Nu är det 4 veckor kvar av semsetern. Jag är stressad över att den snart är slut...
Mamma påpekade att vi borde åka till Mormor och hämta lite grejer - ont i magen, stress....Fast det inte borde behöva vaar det.

Jag känner igen alla tecken på att jag är nära väggen/ utmattningsdepression/ utbrändhet....Men jag är inte förmögen av att göra ngt åt det - tittar bara passivt på och vet att jag gör fel.

Mannen vet hur jag mår...jag har i alla fall berättat men han förstår inte. på killars vis ska han lösa detta på ett enkelt och logiskt vis "om du är så trött varför ska du ut och springa för då?" Förstår inte att det inte alls är samma trötthet. "Byt jobb om de kväver dig" Som om det bara var att byta  - vill ju gärna ha ett kul jobb och inte pendla. Jag trivs ju på jobbet...om det baar varit lugnare.

Kankse är det klassika en-vecka-in-på-semestern-grubblerier-om-livet eller så är det alvarligare.

Så här har jag inte mått förrut...
Jag blir lite rädd...


Sommarlov!

Nu är tar jag sommarlov ända hela vägen till den 18 augusti. Är nog in både här och där sporadiskt under sommaren men med den vanliga frekvensen syns vi igen till hösten.

Livet då? Jo tackar som frågar. Rosé, sol och målade tånaglar kan aldrig gå fel ;)


Sista veckan...

Sista veckan på jobbet innan 5,5 veckor semester. Jag jobbar mer än någonsin....helt sjukt...Den här veckan som jag skulle hämta igen och slappna av på jobbet, hinna med att äta lunch. Näpp så blir det inte - ett annat liv ett annat jobb kankse.

RSS 2.0