Huvudjägare

Blev uppringd och tillfrågad.
Jag är såklart smickrad.
Har dock mycket svårt att se mig själv på den positionen i det företaget.
Som ledare har jag de kvalifikationer som de söker.
Som chef just där på den nivån har jag inte bransch-kännedom...för att göra nytta måste jag högre upp i organisationen (där man kan suga ur det gottaste av mig och bransch-kunskapen inte är lika viktig).
Självinsikt och kräsen.
Men såklart smickrad.
Någon har tipsat om mig, någon vet att jag inte kan branschen, någon tycker att mina personliga egenskaper uppväger.
Smickrad.
Tack!
Men jag kommer att tacka nej.

löss och jobb

För en vecka sedan sanerade vi igen...så nu har vi tillbringat den här veckan med att agera fälla och vara nattligt smörgåsbord åt vägglössen. Känns inte som om de tänker försvinna det allra minsta. De får nog skippa det snälla miljövänliga giftet och komma med de riktiga grejerna. Lössen förstår min nattsaömn, ja mannens åxå. Det är ungefär som den första spädbarnstiden när man måste amma sjuttioelva ggr per natt bara det att vi har inga amningshormoner och spädbarnslycka som gör det meningsfullt att vakna. Ringarna under ögonen är mer än mörka och jag är tacksam för att jag ar bra smink som döljer eländet.

.
Har kommit över jobbstartschocken. Jag har ett krävande jobb, men jag leder även ett av stadens mest prioriterade projekt sa mt några andra av mycket hög vikt. Känslan av att inte räcka till är det jobbiga. Vi har fått nyanställningar nu så jag har börjat lämna över en hel del av mina mindre viktiga projekt...Jag har åxå hemliga planer på att gå ner och jobba 80% efter årsskiftet. Då måste jag lämna av mig i princip allt utom det stora projektet.
Har pratat med coachen åxå. Vi har lagt upp en plan. Jag har funderat. Sopmmaren var familjekvalitet - jag vill inte missa det. Jobbet är inte viktigast - det är familjen. Men jobbet är viktigt - jag gillar det, Kankse är det hatkärlek. Men jag är duktig på det och får bekräftelse på att jag är det. Det är tillfredställande och stryker mitt ego medhårs, det gillar jag. Jga gillar även att veta att det är jag som leder stadens ankse viktigaste projekt, det projekt som kommer att få så stort avtryck att det kommer förändra och göra betydelse få så många.
Men som sagt familjen, framförallt barnen ska prioriteras. Städning ska nerprioriteras. Jag ska inte vara så jävla duktig på allt. Min hälsa (och därmed löpningen) ska príoriteras. jag ska gå hem i tid från jobbet...Kankse självklarar saker...för mig är det en utmaning.
Nu kör vi.

Bara de där satans lössen kunde försvinna

Ska det vara så här?

Jobbstart idag.
.
Vill jag verkligen jobba här?
Vill jag jobba med det är?
Varför infoga stress i livet?
Hur mycket är pengarna värda?
.
Ont i magen, stressen slog till direkt.
.
Tur att supercoachen kommer i nästa vecka och kan hjälpa mig att reda ut vad jag vill och när jag vill det och hur jag vill det.
.
Känner mig omtumlad och ifrågasättande av mig själv och vad jag gör.

Vägglöss

Inte FAN är de borta heller. jag agerar smörgåsbord för dem på nätterna. Ny sanering på fredag.

KUK

Plötsligt så händer det

Och inte en, utan faktiskt fyra gånger
.
1) Finvän T skall ha nummer 3 i början av november. Hon är nästan 40. Har inte haft skyddat sex sedan hon var 18. Inga barn blev det. Nummer 1 och 2 kom efter många års försök och sedan efter IVF. Jobbig skilsmässa och sedan en ny man. Efter två år är hon "gratis-gravid". Livets mirakel.
.
2) Finvän M skall ha nummer två i januari/ februari. Hon har passerat 40 och fått oregelbunden mens. Kämpade i sju år och därefter 3 IVF som misslyckades, och sedan en spontantgraviditet som Blev A som är 3 dagar yngre än storasyster A. Nu se år senare har det hänt, "gratis-gravid". Oväntat och chockande men välkommet. Livets mirakel.
.
3) Finabloggvännen 1 skall ha nummer 2. Nummer 1 var ingen lätt resa och sedan kommer nr 2 "gratis" .Ni får läsa själva. Livets mirakel!
.
4) Finbloggvännen 2 skall ha nummer 3. Så här skriver hon själv "Efter år av försökanden, misslyckanden och diverse läkarhjälp har vi fått två alldeles underbara pojkar. Nu har det plötsligt hänt oss. Vi har blivit gravida precis som alla andra, spontant och gratis" Livets mirakel1
Så helt magiskt fantastiskt härligt! Grattis till er alla!!!

Lillasyster T levererar

På toaletten
.
T   "Nu komme (stön) Mammabassen.....å Pappa bassen.... (stön)...
T   " MAAAAAMAAAAA FÄÄÄÄDIII"
T   "Ja ha bassa mycke, Mamma bass och Pappa bass"
Jag " Nähä, det här var ju inte mycket. Bara en liten, liten bebisbajs"
T   "Då få den åka banhang*, nä (ögonen börjar glittra och T kikar ner i toaletten) den få åka dattenkana**
.
.
* Barnvagn
** Vattenrutchkana

Ett småkrypsliv

Vi har ganska mycket småkryp hos oss.

Bland annat kan man få se spindlar av varierad form och storlek, farfar långben, fjärilar och en och annan ilverfisk kan skymtas ibland (även om de sistnämnda verkar ha försvunnit när vi renoverade köket).
Därför reagerar vi inte speciellt för en liten skalbagge då och då.
.
Så här i efterhand vet jag att vi har haft vägglöss ett tag och jag tror jag vet var och när de härstammar från.
Från och med i höstas jag gnällt på Mannen om att han måste skölja fötterna innan han går och lägger sig, jag var så less på strumpludd i sången. Det var inte strumpludd utan vägglusbajs....
Mannen har då och då haft kliande som små bett över vintern - vi har inte fattat vad det varit....Det var vägglusbett.
.
Kring jul upptäckte jag någon typ av lliten skalbagge eller dylikt som uppenbarligen bodde i två tgveck på vår mjuka sänggavel. Lite äckligt men inget som inte kunde dammsugas bort. Som sagt vi är vana med lite småkryp. Detta var såklart vägglöss...
.
I påskas, när vi kom hem från Åre, kryllade det av skalbaggar i sänggaveln - den åkte ut fortare än den kunde ana. Alla sängkläder tvättas och rummet dasög. Jag googlade och hittade...troligen var detta vägglöss. Men kanske fick vi bort dem efersom sänggaveln uppenbarligen var deras bo.
.
Inte.
.
Mannen fortsatte att få bett....men vi sång inga löss.
Mannen kliade nästan sönder benen på nätterna...men vi såg inga löss.
Jag och tjejerna märkte ingenting. Någon enstaka ång kunde jag ha något oförklarligt utslag.
Förrän vi klev upp mitt i natten för att åka till Åre nu i somras. Då såg vi dem  i sängen och en alldelles fullbiten man.
.
Vi letade fram försäkringspapper och åkte norrut. Ringde saneringsfirma. Ringde Mamma för att se om hon kunde träffa sanerarna när de kom. Mamma började tvätta allt. 30 maskiner tvättade hon med handdukar, lakan, kuddar, täcken....
.
När vi kom hem från Åre stod alla möbler utskjutna från väggarna och sängarna var upp och nervända och totalt utslitna. Mattor fick slängas.
Men nu skulle de nog vara döda i alla fall.
.
Inte.
.
Första natten blev mannen biten och vi hittade nya löss.
Samtal till sanerngsfirman, medelt är verksamt i tre till fem veckor. Ha tålamod. Stå ut.
Andra natten hittades fler löss, men åxå många lik.
Tredje natten hittades lik.
Fjärde-sjätte natten - inget har hittats....
.
Har hopp om att vi kankse slipper göra om saneringen.
.
Det lär visa sig när mannen kommer hem efetrsom det är han som de gillar allra bäst.
Har nyss städat färdigt allt. Håller fortfarande på att tvättar om allt sänglinne i hög temperatur (Mannen sköte vanligen tvättstugan och det visade sog att han tvättade även lakan och handdukar i 40 för att vara snäll mot miljön...tyvärr....för ev vägglöss dör om man tvättar i över 47 grader. Mannen fick skäll av sanerinbgsfirman. Sängkläder och handdukar ska ALLID tvättas i minst 60 för att undvika angrepp)
.
Var kom då skiten ifrån? Jo troligen från när vi i september var i Rom och sov på det sunkigaste ställe jag någonsin bott på....

Semestermood

Jag försöker släppa allt vardagsaktigt.
Ingen fejjan
Ingen blogg
Jag misslyckas ibland och kikar in men mest så lyckas jag.
Semestern hittilss har varit så najs. Påminn mig att jag senare ska berätta om smolket i semesterbägaren...smolket heter vägglöss. Undrar ni vad det är för trevligt kan ni läsa här.

RSS 2.0