Känsliga pengar

Min nya tjänst innebär en ganska rejäl löneförhöjning. Jag tycker definitivt att jag är värd min nya lön. Men man kan sätta det i perspektiv.... är jag värd dubbla lönen mot många som jobbar med människor i vården, omsorgen eller skolan? Nä det är jag inte...men frågan är om det är min lön som är för hög? Nä, det är många yrkesgrupper med 3-5 års utbildning och höga studielån som har vansinningt för låg lön. Jag skäms lite när jag har nära nog dubbelt så hör lön som min Mamma som har jobbat i över 30 års tid och är specialpedagog innom förskolan. MEN fortfarande - jag är värd min lön.
.
Häromdagen när jag träffade en bunt tjejer (en ekonom, tre socionomer och en förskolärare) så frågade de vad jag fick för ny lön. Jag gjorde en snabb bedömning om att bättre att berätta än att säga att "jag inte vill säga". Bättre att de vet än spekulerar.
Under kvällen kom det sedan kommentar på kommentar om "att det lär knappast bekymra dig" när det rörde sig om ngt som kunde koplas till pengar. Avundsjukan var stundtals tydlig och den låg inte på nivån "förjävligt att vissa yrkesgrupper har för dåligt betalt" utan på nivån "jag unnar dig inte den nya lönen"
.
Nu är jag ju glad att det är jag som fått både tjänsten och marknadsmässig lön. Att en tjej runt 40 fått en, på vår kommun, typisk gubbtjänst. Att högsta cheferna tar till vara de bra medarbetrna och låter dem utvecklas och inte låter "alla bra" försvinna, att inte kompetensen dräneras och det blir seccond best som ska utveckla staden.
.
Jag hoppas att jag slipper höra mer kring detta framöver när vi träffas, i alla fall på det här viset.

ÄNTLIGEN....nu är det klart

Västerås stads nya strateg med inriktning mot samhällsbyggnadsfrågor (eller infrastruktur eller både och) ....ce moi! En tjänst på stadsledningskontoret, en tjänst som jag länge haft som en, som jag trodde, en i närtid ouppnåelig dröm. En tjänst där det tradtitionellt varit manliga solister 55+ .
Men se upp för här kommer jag -  en inte ens 40 kvinnlig medspelare med åsikter och attityd!
.
1 december byter jag.
.
Jippi!!
.
och jo jag fick samma lön som i det andra jobberbjudandet så nu har jag
1) visat att det går att göra kommunal karriär
2) att det även på en kommun går att göra lönelyft och få lön som ligger väl i marknadsjämförelse med både Stockholm och riket i övrigt
.
Så snart kommer jag att göra många storverk av strategisktanalytisk karraktär  :)

Ångest och lyxproblem

Jag har blivit erbjuden jobbet som jag blev headhuntad till, juste titel och en rejäl lön.

Men.... det är åxå ett mycket krävande jobb där det finns mycket att ta tag i både extern och internt. Projektledare som slutat så att det just nu är ett underskott på 2-4 tjänster. Nöjd Kund Index som är för lågt och måste höjjas, bla ha de misskött sig mot min nuvarande arbetsplats. Medarbetarindex som är lågt pga av interna problem (främst på grund av förre chefen). Nya kommunikationsvägar som ska skapas internt.
och så kommer chefen ny, rakt in i ett bålgetingbo? Kommer jag ur askan in i elden?

Tagen

Kappan alltså, kommer till mig på posten inom kort.
Jag kommer att bli en lyckligare kvinna ;)

Vill ha....undrar om jag ska?

Klicka för att stänga fönstret

RSS 2.0