Mamma

När ens barn för första gången sträcker armarna mot dig och säger "Mamma" är det ett magisk stund...den stunden kom idag....

Kärlek
Ofantlig kärlek

Nästan i vikt igen

4 hg ifrån däe jag var innan vi åkte till Åre....hinner nog ner till den vikten innan Mallis....undrar vad jag får börja om på när vi kommer därifrån?

Clogs

Jag har sålt mina garvidkläder som jag använde förra sommaren. I love Tradera för vips så hade jag finansierat ett par ursöt-coola Clogs.

Snart ska jag sälja mina mningsklädet. Undrar vad jag ska köpa då?
Förslag?

Konservera tiden, går det?

Det är sådana här dagar som jag vill spara. Spara i en fin ask och plocka fram när det är tungt...

En sån här varm, solig, doftande vårdag med långa, pratiga promenader med bravänner och med soliga, glada, leksmutsiga barn. Dagar då ingen är på dåligt humör, då ingen är för trött, ingen är för trotsig utan när hela familjen är i harmoni med sig själva och med varandra. Sådanan dagar det bara är en fröjd att ha barn, dagar då man för sitt liv inte kan förstå att det är överjobbigt ibland....dagar som bara är kärlek....

En sån här dag vill jag spara och plocka fram när det är tungt

Nu skulle jag kunna sluta....

Jag pratar om amningen...

Hon äter mat bra och jag ammar bara morgon och kväll (och natt...) men kvällsamnningen behöver hon inte och hon skulle ju egentligen kunn äta gröt med oss andra på morgonen...men nu vill jag ju fortsätta att amma över Mallisresan...men sen slutar vi.
Att amma 7,5 månad är ju inte länge men defentitivt inte kort heller...känner mig nöjd...
Dessutom håller jag på att sina...så det ger sig ju lite själv åxå...

Speciellt vore det faktiskt skönt att bli "fri" nu. Nio månaders graviditet och sex månaders amning gör en ganska bunden. I förrgår var jag på första hjälpen kurs på kvällen och det var första gången jag inte var hemma under Lillasyster Ts nattning....det gick hur bra som helst....och jag kände mig busig och nästan lite olydig hela kvällen (sen vaknade hon iof straxt efter elva och var så glad att se mig så hon inte kunde somna om förrän efter klockan ett...men...men...)

På lördag kommer jag vara borta hela dagen...och kvällen....nyttigt för mig....nyttigt för Sambon...nyttigt för Tilde. SKÖNT för mig....hela dagen och kvällen ska jag bara vara Tisalen och umgås med finvänner...fast jag vet att jag kommer att känna mig halv...för även jag behöver ju öva på att vara själv ;)

Inte konstigt

Inte konstigt att nätterna varit skräp

Öroninflammation + vill börja krypa + två tänder i underkäken

Deadline kanske inte är så tokigt!

Det här inlägget skulle åxå kunna ha rubricerats med något av följande alternativ:

"Yes!"
"Äntligen!"
"Det funkade!"
"Det tog drygt sex månader"!
"Kvinnokroppen r väl ändå fantastisk?!"

Vi har alltså idkat samliv, haft sex, fått till det, knullat, älskat, pippat....och vi kom ihåg hur man gjorde ;)

Och YES det funkade...det var till och med skönt och lyckat och gjorde bara pyttelite ont just i början och i slutet....

Kan avboka besöket hos kvinnolkliniken!

Underlivet är ju inte som förrut...men i helt ok skick...och det kan jag överlevaOch till den stora finalfrågan: Kände sambon någon skillnad? Nepp

Fortfarande på plussidan

Drygtt ett kilo återstår sedan synden i Åre från den lägsta notering jag haft på  straxt under 62 kg.

Kämpa Tisalen, kämpa!

Sova om natten.... när? Sex....när?

I fyra veckor hostade Lillasyster T...under fyra veckors tid lyssnade jag på hosta och bytte kräklakan på nätterna. Nu när öroninflammation konstaterats och penecellin intas är hostandet slut och jag tänkte att nu, NU ska jag sova om nätterna och kankse orka ta itu med nattamningen...ICKE. Lillasyster T tycker nu att det är dags att lära sig krypa...hon övar frustrerat på dagarna och är en riktig gnällfia som vill bli buren när fustrationen blir henne övermäktig...vår glada tjej har blivit en gnällis....Tyvärr försöker hon lära sig att krypa om nätterna åxå...en gång i timmen, ungefär, vaknar hon ståendes på alla fyra och skriker...bara att söva om.

Jag ska inte önska det ouppnåeliga som sovmorgon...men jag önskar mig 6 h sammanhängande sömn....Låter som ren poesi i mina öron.....kanske skulle vi då orka ta tag i det där som kallas samliv....nu är det som bökigt när någon hela tiden vaknar skrikandes på alla fyra och glor på oss mellan spjälorna...Den lilla lust som vi orkat väcka till liv dör ut rätt fort då...och sen 30 minuter senare r den inte lätt att hitta igen och röttheten tagit över hand.
29 april har vi dock deadline...för då är det återbesök på kvinnokliniken för att se om jag behöver justeras...och innan dess måste sex ske.... Jag tror dock inte på under  här heller...det där extremt spända, oelastiska finns fortfarande kvar och har inte blivit det allra minsta bättre....Jaja återstår att se om den ändå är funktionsduglig...

Visst gör det ont när knoppar brister...

så börjar en otroligt fin dikt av Karin Boye..men inte tror jag att hon tänkte på detta:

När knoppar brister så ska det görat göras en massa i trädgården - räfsas, krattas, klippas som ngt minimum och sen kan man lägga på oljas, rensas, grävas i en oändlighet beroende på trädgård och ambition. Min ambition detta år var att förvandla 3 kvadratemeter rosor-ogräs-tulpaner-kryddväxter-medmera-plätt till en köksträdgård/grönsaksland.
Det innebär gräva, luckra, rensa, skott'kärra, mer jord, ny jord, kratta, platta i många timmar...sen plantera med förväntasfull dotter: potatis, morötter, rädisor, sallad, dill, persilja.

Min rygg VÄRKER

Visst gör det ont när knoppar brister...


Notering och kom ihåh till mig själv:
RING KIROPRAKTORN!

Nu mår jag annars ganska bra: två ipren, ett glas rödvin och egentid framför datorn (nä jag vet att rödvin och värktabletter är en sådär kombination - men det skiter jag i...idag)

Bakom mina solglasögon...

Snyggaste brudarna i Åre!

Det kom ett brev...

Det kom et brev från SJ. En hel A4 hade kundombudsmannen totat ihop. En hel A4 med ursäkter och viss förklaring till personalens beteende utan att ursäkta deras beteende men med ett löfte om att vidarebefodra mitt brev till berörd personal. Förrutom ursäkten fick jag som plåster på såren 150 kr i blomstercheckar.ag trots

Jag är nöjd med deras handlande!

SJ hoppas att jag trots det inträffade kan känna förtoende för dem och resa med dem igen...vad har gag för val?

Nolltolerans

Åre innebar även en del gott att äta och dricka vilket gjorde att vågbesöket hemma inte var kul..inte kul alls.
2 kg upp
Hur är det möjligt? Så mycket har jag inte ätit och jag har rört mig en hel del.
Jag hoppas på "lätt fånget lätt förgånget"

Så nu gäller nolltolerans mot onyttigheter till avresa mott Mallis och dessutom igenhållnng på kolhydrater...men bara lagom  för jag ammar ju fortfarande. Onyttigheter är jag inte ens sugen på...vågbesöket hade den effekten...

Hemma!

Faktiskt så klarade jag veckan ganska bra trots avsaknad av dator ;)

Veckan i korthet:
- storasyster A åker slalom som värsta skidmonstret, jag är grymt impad och mäkta stolt
- jag har köpt längdskidor oh åkt en del
- lillasyster T drog på sig ny hosa och öroninflammation
- blandat väder
- mycket snö
- lite tårar av uppgivenhet...men det löste sig

PUSS I PÅSK!

Nu tar Tisalen påsklov...den sista snön ska djupstuderas... När vi kommer tillbaka kommer hela trädgården att vara översollad av blommande vårlök....I love

Som vanligt kommer jag väl längta ihjäl mig efter bloggen när jag är borta...men kankse inte denna gång...känner mig harmonisk i livet.

Kram

SJ AB baklänges blir BAJS

Det här brevet skickade jag just iväg till SJ


Hej SJ!


Jag åkte igår (31 mars) tåg nr 764 med avgångstid 20.07 från Stockholms central mot Västerås.


Tåget gick inte i tid pga av att det inte fanns tågpersonal - fegt av er att då skylla på att det inte fanns plats på spåren - tidtabellen måste ha varit helt överaskande för er...men det är inte därför jag skriver till er.


Jag färdades med barnvagn och kom därför i god tid till tåget, ca 10 minuter före avgångstid. Jag frågade då tillgänig SJ-personal vart i tåget jag lämpligast färdades med barnvagn. Såg fram emot en lugn resa med tidning och mitt för natten redan sovande barn.


Jag blev hänvisad en plats där jag skulle stå med vagnen...det blev lite trångt men det gick att komma förbi och jag fick sitta på en nedfällbarstol, men det var ok.


Efter ca 15 minuter kom den försenade tågpersonalen inrusande. En kvinna i 30-årsåldern (benämns Hon i kommande text)  kom in där jag var placerad och berättade genast för mig "Här kan du väl inte ha barnvagnen fattar du väl, du blockerar ju hela gången". Jag förklarade vänligt att det var hit jag blivit hänvisad och hittills hade alla som velat kommit förbi. Hon replikerade att "vagnar ska dessutom fällas ihop och har du ingen sittplats".  Jag sa att jag aldrig hört talas om att vagnar åste fällas ihop på tåg (måste rullstolar åxåx det?) och att jag inte hade sittplats eftersom jag skulle till Västerås (går inte att boka sittplats till västerås). "Ja här kan du i alla fall inte vara" var Hennes kommentar. Jag bad Henne då att berätta vart jag skulle ta vägen så skulle jag givetvis flytta dit. Hon gick och kom snart tillbaka och sa att det fanns plats i andra änden av vagnen.  Dit kunde jag inte ta mig eftersom det var för trångt för mig att passera mellan sätena med vagnen. Jag fick då en kommentar om att jag hade för stor vagn (jag har en ordinär och helt vanlig barnvagn som bara är något år gammal). "Då får du väl gå utändigt då" var Hennes lösning på problemet. Jag frågde om jag tordes det eftersom tågets avgångstid för länge sedan hade passerats och jag ville inte att tåget skulle köra ifrån mig medans jag var på perrongen varvid Hon svarade "Ingen risk vi kommer inte att avgå än på ett tag". Hon gick sedan mot utgången och jag förmodade att hon skulle hjälpa mig ner med vagnen samt se till att tåget inte gick utan att jag var ombord för att sedan hjälpa mig ombord igen. När jag kom fram till dörren var Hon borta, en annan resenär förklarade för mig att Hon gått in i sin "hytt". Nu vaknade dessutom mitt barn av allt ståhej. Jag fick själv dunsa ner vagnen för trappan och sprang sedan längs perrongen fram till andra änden av vagnen...där fanns en handikapplift....som jag inte kan styra själv eftersom den endast kan manövreras innifrån tåget (och endast sättas gång med nyckel?) och jag kunde omöjligtvis både hålla i vagnen och vara inne i tåget och hålla nappar intryckta samtidigt.  Försökte dra upp vagnen för trapporna...men handikapphissen gjorde trappan smalare och vagnen fatsnade. Jag kände hur jag nästan började gråta av frustration över att ingen fanns att hjälpa mig och att vagnen dessutom satt fast och jag såg framför mig hur tåget skulle börja rulla med barnvagnen halvvägs in i tåget, fastsitandes i dörren. Vart var tågpersonalen som sagt åt mig att flytta, vart hade Hon tagit vägen? Borde Hon inte hjälpa mig. Till slut såg en annan passagerare mitt dilemma och kom till undsättn ing. Väl inne i vagnen fanns det ingen sittplats till mig och mitt, nu väldigt vakna, barn.  Jag insåg att jag får nog stå här i gången  - vilken underbart skön resa jag skulle få... Tåget började rulla och jag plockade upp mitt barn för att se hur det såg ut i den framförvarande vagnen, kankse fanns det någon plats till oss där? Döm om min förvåning när jag ser att det är familjevagnen med gott om plats för att ställa barnvagn och för mig att få sittlplats alldelles bredvid.


Varför blev jag inte hänvisad till familjevagnen från början?

Varför blev jag inte hänvisad till familjevagnen när tågpersonalen Hon inte tyckte att jag var rätt placerad?
Varför fick jag ingen hjälp när jag skulle flytta mig?

Varför var hon så otrevlig?


Jag fick tyvärr aldrig chansen att fråga henne på resterande tågresa eftersom hon rusade förbi mig och inte låtsades se mig de gånger hon var tvungen att passera mig.


Jag känner mig oerhört illa behandlad under denna resa som dessutom inte blev den tid av avkoppling som jag såg fram emot. Istället fick jag tillbringa resan i ett oerhört frustrerat tillstånd där jag både var arg, ledsen och kränkt över hur jag bllivit behandlad...med dessutom ett mycket övertrött barn i knät.

Så här får er personal bara inte uppträda och behandla era kunder...


Det är p g a  av sådana här händelser som det finns en grupp på facebook som heter "SJ AB baklänges blir BAJS" och varför jag skulle välja en annan reselevernatör om det hade funnits andra än SJ att välja mellan.


Jag förväntar mig en ursäkt den här händelsen

Men framförallt så förväntar jag mig ett annat bemötande nästa gång jag åker tåg.


Vänliga Hälsningar

Tisalen


El Stockholmo

Jag använde SJ till att ta mig tur och retur Stockholm (historien kommer...)....träffade bästavänner, babblade, ett glas vin, en italiensk restaurang...

Lite shopping...till mig!!!!

= energi tankning!!!

Att man aldrig lär sig

Jag har varit överjordiskt trött och förkyld...länge

Inte koppla ihop med min pollenallergi...det vore ju för enkelt...

Jag äter tabletter nu....
förkylning nästan borta
trötthet nästan bort..

Magi ;)


Särbegåvad?

Storasyster A ska med stor sannolikhet på en uttagning till hösten för ovanligt begåvade gympa-barn....det där med att hänga i trampets är liksom hennes grej...

Jag blir jättestolt!

och lite rädd....snart fyra år....det känns helt galet

Skatteåterbäringen är här!

Prisa Robin Hood!

RSS 2.0