Privat familjehelvete? Hur blir Åre?

Igår kväll/natt var det aktutbesöksdags med Storasyster A. Hon hade så ont i huvudet och i örat att hon tokpanikskrek (och det kom från lite hängig till lite huvuvärk på 1 minut).

Resultatet blev en svår öroninflamation och ett recept på Kåvepenin. För er som läst min blogg förr vet att peneclin och A är samma sak som ett utslaget underliv fullt med svamp.
Natten blev....hemsk...

Vi har så mycket roligt kvar framför oss...

Förhoppningsvis går BVC, enligt läkarens rekomendationer, med på att ge oss lite lila svamp färg till A´s snippa

Efter kräkhelvetet så fanns det inga, noll, nada sömnresurser att ta av för detta. A skrek, T vill vara hos Mamma, A vill vara hos Mamma. Jag vyssar, hyssar, smeker, tröstar, berättar om trolltyg i tomteskogen, tröstar, ger alvedon, byter bajsblöja....
Jag är så beyond trött, om jga bara vore trött vpre det himmelriket, jag känner mig knapp fungerande. Tyvätt förväntas jag tänka i mitt jobb....tyvärr är det nu budgetarbete i ett nytt system. Jag kan likla  gärna lägga ner direkt och återkomma efter påsk.

Planen är iaf fortfrande att åka till Åre i natt....om ngn orkar köra

Med hopp om en glad påsk till er och oss så ses vi igen efter pårskhelgen.

Mogen or not?

Tisalen är en (snart) 35 årig tvåbarnsmorsa med anständigt jobb och lön. Gift, villa och stor bil. Har försäkringar, cykelhjälm och en vettig ryggsäck.
Ganska moget!

Tisalen är åxå tjejen med piercing i naveln, som gärna tatuera sig (mer), har högst ovettiga skor, åker för fort i skidbacken och cyklar ganska oansvarigt i trafiken.
Inte lika moget!

Blandningen är väldigt mycket jag - men ibland så blir jag lätt skitsofren när alla stadier från tonårsomogen till övermogen infaller inom loppet av 7 minuter.

Pussar min familj hejdå, tar på mig mössa och vantar och cykelhjälm, förfasar mig över att grannungen på 14 år inte har mössa när det är minusgrader ute. Går försiktigt nerför den isiga trappen med höga klackar - dumt att snada först , bättre att pröva för isen lär ju smälta under dagen.... Sätter mig på cykeln och blir i backen ner för d-berget utskäld av en pensionär som tycker jag cyklar för fort.
Från att ha känt mig ganska lagomt mogen när jag gick hemmifrån till att jag insåg att det är väldigt moget att förfasa sig över att grannungen inte har mössa vid 2 minusgrader till att jag kände mig högst omogen när jag blev utskälld av pensionären.

Mogen or not?


Nästan, nästan i mål

Start: 62,7
Mål: 57,0
Aktuell vikt: 57,6
Viktnedgång: -1,3 kg
Viktnedgång, total: -5,1 kg

Den som följer min viktnedgång ser att jag reviderat målet från 58,0 till 57,0 kg. Vis av erfarenhet vet jag att det är väldigt lätt att gå upp 1 kg när man börjar lägga på kolhudrater igen eftersom de binder vatten.

Men va fan. Jag väger under 58 kg!!!!!

De sista 1,3 kilona gick av sig själv. Underbara magi!

Små ord som betyder så mycket

Storasyster A: Hej Mamma tjockpotta!
Mannen: Är det något Mamma är så inte är det tjock i alla fall!

Spontant och jag är fortfarande glad.

Flambering

Fick för mig att flambera lite igår. Det har jag aldrig gjort förrut. Drog på en deciliter concag och tände på VOFF. Elden stod en halvmeter högt från stekpannan och jag har numera en vitkrullig lugg, så kan det gå.

Kändes som en laom dranatisk avslutning på skitveckan.

Nu är det måndag igen och nya (friska!) tag....Det vore väl f-n om denna vecka inte ska bli bättre än den förra

Det slutade inte där...

Två dagar fick Lillasyster T vara frisk. Nu kräks hon igen.
Jag har dessutom tappat det ena av mina älskligsörhängen (känns skönt att var lite ytligt materialistiskt mitt i alltihopa)

Jag känner mig tom, orkeslös...

Mycket på jobbet, Mormor, mina undersökningar och tankar som mal, Lillasyster T....

Hur mycket ska man orka behöva ta itu med samtidigt?

Jag tänkte igår...."värre än så här kan det inte bli"
så fel av mig
Det kan alltid bli väre, mycket värre

Veckan som gått

  • Magsjuke vecka
  • Projekt åt helvete
  • Tårar på jobbet (dock inte mina)
  • Sönderdragen muskel
  • Mormor har åkt till Morfar i himlen


UPPDATERING:

Det slutade inte med detta, när jag kom hem på fredagen väntade ett kuvert från centrallassarettet med en kallelse till ytterligare tjocktarmsundersökning. Denna gång med kamera invändigt, 19 april.
Så små var tydligen de polyperna....


Kaskader 2

Hann bara precis lämna två dagissugna barn på dagis innan det var dags att hämta dem igen...Storasyster A spyr.

Jag vill bara gråta

Jag finns på bild!

I senaste Offside finns jag på bild på ett foto på de Svenska fansen som var i Berlin 2006. Den som hittar mig ska få stora ära ;)

Kaskader

Kaskader av spyor har invaderat hemmet. Lillasyster T började (natten mellan lör-sön), sedan Mannen och så jag. Storasyster A verkar ha klarat sig (hoppas att det få förbli så). T spyr i sängen, på mig, över matbordet, i soffan, på golvet....
Jag mår dåligt, Mannen mår såklart sämst - trots att vi rent medicinskt är lika sjuka är han givetvis den sjukare av oss. Jag har alltså varvat toalettbesök med att  torka spyor, trösta, roa A, steka våfflor, göra mellis, hitta på hinderbanor.... Under en film på eftermiddagen är enda gången under dagen jag vilat. Mannen har knappt förflyttat sig från soffan alls.
Men jag är inte bitter....inte alls...
Detta är tredje magsjukan på 1,5 månad
Helt slut, gråtfärdig och jävligt less.
.

Eftertanke

Tårarna har inte torkat ännu....jag förstod att det skulle hända men jag vill inte.

En kompis Pappa gick bort i förra veckan. Hastigt. Lungcancer. Från dom till borta tog det knappt tre veckor. Han behövde inte lida...fysiskt...

Jag och Mannen bråkade med Storasyster A om att hon hämtade en skål till spyende Lillasyster T istället för att sitta still på sin plats och äta. Jag skrek och bråkade på A som ville vara hjälpsam och snäll. Usch vad jag kände mig usel sen. Både jag och Mannen fick krypa till korset och be en gråtande A om ursäkt. Berätta att Mammor och Pappor också kan vara dumma och göra fel. A tog emot vår ursäkt men vi fick lova att inte göra så igen. Jag lovade. Mannen lovade.
Vi bråkade om en skål...
Kändes inte relevant...
Men spyor, för lite sömn och livets osäkerhet sätter spår...
Ni vill jag ha mitt svar från sjukan så jag vet vad jag har att ta tag i.

Jag har världens finaste tjejer och världensbästa man!

Svacka från hell

Tappade greppet...har käkat allt och mycket....
Glömde att mackor inte är lösningen på allt samt att man måste äta upp allt på bordet, barnens halva kvarlämnade bullar, småkakorna i frysen och allt godis på ICAMaxi.

Tur att det finns måndagar så man kan ta nya tag.

Ingen vägning denna onsdag utan jag äger mig i slutet på nästa vecka innan vi åker till Åre. Fram till dess är det karaktär, måttlighet och eftertanke som gäller

Intervjuad

Jag har blivit intervjuad av tidningen PC för alla

ang SMS-tumme

Känns lite bra att som 30+ tvåbarnsmorsa bli intervjuad ang fjortis problem.

Det var med anledning av detta inlägg som reprtern ringde


Betydelse

Fick en fråga om vad det innebär att ha polyper i tarmen.

Det kan betyda ens värsta mardröm och det kan betyda precis ingenting.

När jag var knapp fem år blödde det väldigt mycket när jag bajsade.  En stor operation visade på att jag hade polyper i tjocktarmen som var helt ofarliga men var lättblödande. De värsta tog de bort. Efter det har jkag inte haft några problem.
1997 dog min Pappa i Cancer. Han hade tjocktarmscancer sm hade startat i en polyp. Senare upptäckte man, tyvärr, vad man trodde var modertumören (vilket förklarade varför all behandling var mer eller mindre verkningslös) som satt runt stora kroppspulsådern och ryggraden...så troligen startade det trots allt inte i en polyp. Tjocktarmscancer kan vara ärftligt, när det är polypbaserad iaf. Så 1997 gjorde jag en invärtes tarmröntgen. Då konstaterades att det inte var av ärftlig sort, man sa dock nget om man hade sett några polyper eller inte.

Så det som de såg nu kan vara mn gamla polyper eller några nya.
Det kan betyda att allt är som vanligt eller att allt aldrig kommer att bli som vanligt igen.
Det kan betyda att ingenting mer händer ller en till undersökning, liten operation, stor operation.

Jag vet int än
Och det är det som sliter, som tär, som skär

+-0

Vägde mig i går morse: 59,3 kg, vägde mig igå kväll: 59,6 kg. Vägde mig i morse: 58,8 kg, 58,9 kg, 59,0 kg. Vet inte om batterierna håller på att ta slut eller vad det är...men för enkelhetens skull säger vi +-0 tycker jag ;)

Start: 62,7
Mål: 58,0
Aktuell vikt: 58,9
Viktnedgång: +-0 kg
Viktnedgång, total: 3,8 kg

Om jag inte pasar mig....

...så far tankarna iväg....
Tänk om....
Nej så kan det inte vara,allt är så klart bra. Bara några ofarliga polyper, sådana man kan ha i tarmen...Inget otäckt är det.

Sen kommer jag ihåg att det var en polyp som utvecklades till en cancertumör hos Pappa....det gick inget vidare.
Ångesten griper tag med sina klor i bröstet på mig.
Skjuter tankarna åt sidan.
Sådant händer inte mig!
Ska inte hända!
Får inte hända!

Inte tänka, inte tänka...

FAN, jag visste det....

Hej Tisalen

Vid röntgenundersökningen av din tjocktarm upptäcktes ett antal mindre polyper. Jag har kompletterat din remiss till kirurgen för en bedömning av dessa.

Hälsningar
Husläkare A
Visste han vad han sa?

I april åker Mannen till Barcelona med jobbet (tors-sön). Jag sa på skämt att jag skulle passa på när han var bort att riva bort garderoberna och sätta dit nya så att jag fick göra som jag ville. Han så "gör det du". Jag tänker - det ska jag banne mig göra!
Ikväll så ska jag planera färdigt garderobslösningen.
I helgen ska jag boka in hjälp/ barnvakt/ allmänt stöd.

Undrar om han visste vad han sa?

Bakslag

Senaste veckan har jag glömt allt vad viktstrategi har hetat måttligheten har övergivit mig och omåttligheten har belägrat mig. Mackor, godis och kakor har invaderat mig. Mitt magonda har iof satt hela kostintagsstrategin på ändå eftersom jag mådde ännu sämre om jag åt det allra minsta kolhydratsnålt.

Men
nu är jag frisk och kan ta tag i det hela igen

Men
jag avslutar veckans frosseri med att trycka i mig en påse bilar, när jag ändå håller på

Men i morgon är en annan dag och en annan vecka med andra tag...det är bra...mindre roligt kommer det bli att väga sig på onsdag...funderar på att strunta i det (men det kommer jag såklart inte att göra)

Ont i magen

Nu har jag haft ont i magen i snart en vecka - magknip frpn hell. jag måste ha fått Tildes magbaskelusk. Eller så var det Rectum-undersökningen som störde hela tarmpaketet så det bråkas med mig. Jag har förresten inte fått något resultat från undersökningen. I början på nästa v är det läge att ringa om jgainte hört något.

Antingen har de hittat ngt väldigt märkligt som de inte kan tolka eller så är det helt enkelt frid och fröjd. Jag tror och hoppas på det senare.

Kl 06.01

Idag dristade sig Lillasyster T till att sova till klockan hade passerat 06.00 mot vanliga 04:30-05:30.

Jisses vad skönt det ör med "sovmorgon". Känner mig nästan löjligt pigg och utsövd idag.

Love is in the air

Jisses vad mitt mail måste ha tagit - jag har fått en ny Man. En omtänksam, empatisk, kärleksfull.... I like this!

Viktläget

Start: 62,7
Mål: 58,0
Aktuell vikt: 58,9
Viktnedgång: -0,6 kg
Viktnedgång, total: 3,8 kg

Jag är nere på 58, jag är nere på 58, jag är nere på 58
Tjollahopptjolahej

Bara lite kvar nu ;)
Det blir roligare och roligare att se sig själv i psegeln
Byxorna sitter lösare och lösare.

Ett mail kan göra underverk

Jag skrev ett mail till Mannen där jag beskrev mina känslor - underverk skedde och det blev annan stämning hemma direkt.

Jag fick ur mig skiten.
Han fick läsa hur jag kände, han förstod.
Vi föstår varandra.

Inte så bra

Kan inte påstå att jag mår speciellt bra.

Varför ska det vara så svårt att prata med varandra.
Så svårt att prata med varandra utan att endera parten ska gå i försvarställning.
Så svårt att bara prata, att blotta sig och vara  öppen för den andra.

Känslor är inte rationella, rätt eller fel. De är bara känslor. Känslor som man måste acceptera att den andra har oavsett det är rätt, fel eller berättigat. För känslor struntar i sånt.

Jag älskar och vill så gärna känna mig älskad. Jag känner mig inte älskad. Jag känner mig osedd, ohörd och oälskad. Och jag blir en tjatig bekräftelsenarkoman och det är ingen trvlig person. Ingen som jag vill vara.

Fan att livet ska vara så svårt att leva.


RSS 2.0