"Snart" BIM

BIM om fyra dagar...ännu inga spottings...det känns skönt...detbrukar jag ha vid den här tiden. I övrigt så har jag faktiskt inga symptom på vare sig det ena eller andra trots att jag käkar progesteron....fast om jag känner efetr riktigt så har jag nog lite molvärk från och till.

Bara att vänta och se.....

Väntan och vad händer?

Kan nu börja bocka av biverkningarna av progesteronet...
 - viktökning..... jag är hungrig hela tiden!...jag har inte märkt ngt på kläderna ännu men det borde det göra snart om det ska fortsätta såhär.

Skillnader från de närmsta cyklerna...
 - inga spottings...ännu
 - inget illamående...ännu
 - ingen konstant molvärk...ännu...lite grann då och då däremot
 - flytningar
 - ont i korsryggen...men det ska jag inte beskylla bebisverkstaden med...det kan lika gärna vara helt vanlig ryggvärk som jag har ibland.
 - jag hoppas....mer nu är förrut...och det känns farligt för mitt psyke

I övrigt är det ca en vecka kvar till BIM...så det är ju för tidigt att börja hoppas, noja, tro och misströsta på alvar. Men jag tror lite på denna cykel tack vare zonterapin som jag verkar må bra av...och tydligen svarar väldigt bra på enligt zontanten....vi får väl se....


Tid för reflektion...och rota i sitt inre

Jag har blivit coachad på jobbet... och ska fortsätta att bli det under hela hösten. Det är intressant, berikande och skrämmande. Berikande för att jag lär känna mig själv bättre och skrämmande av samma orsak. Fick en fråga idag (bland många) "vilken är din största besvikelse?" och insåg att vårens missfall i ensam och härskande majestät står som en solklar vinnare i den kategorin. Lite överaskande fast ändå inte. Att de händelserna så ensamt och tydligt kan överskugga allt annat, hur sådant som jag annars skulle ha sett som stora besvikelser ses som så bagatellartade. Jag började gråta...det blev känslosamt och fyllt av många känslor från mig och förstående från min coach samtidigt som hon hade en förvåning över hur jag orkat med våren  (våren -07 var turbuelnt för mig och många av mina nära på många lika och olika sätt som starkt har påverkat mig men inte har vetnilerats i denna blogg). Jag fick höra att jag är stark #hur hittar du styrkan?". Ja hur hittar jag styrkan? En viktig del är bloggen...att få skriva av sig. En annan viktig del är mina nära och kära...att få prata av sig. För mig är det en styrka och en källa till kraft att ösa ur mig...att inte hålla allt inom mig och att veta att det finna andra som åxå har det tufft...att jag inte är ensam....att det finns de som förstår, peppar och bryr sig om...bryr sig om mig....

Bipacksedel

Läser biverkningarna till mit progesteron preparat...himla kul biverkningar....

Vanliga: blödningar, menstruationssmärtor, viktökning
Mindre vanliga: huvudvärk, illamående, bröstspänningar, nedstämdhet, minksad sexuell lust, acne, fet hy

Känns ju upplyftande...få se hur många som jag kan pricka av ....


fast det känns ju lite svårt att vet vad som är biverkningar och inte. De senaste cyklerna har jag ju haft pms som liknat biverkningarna: illamående, nedstämd, bröstspänningar...Undrar om det kommer att bli värre eller bättre....och hur många gånger som jag kommer att inbilla mig att jg är gravid...mot bättre vetande...för den enda symptom som gills nu är ju utebliven mens och + på stickan....

Tabletter, värk och partaj

Kom ihåg kvällen tablett.
Ska nu följa Moes råd att lägga tabletterna i badrummet...men fortfarande återstår svårigheten med hur de ska kommas igåg nästa helg när jag inte sover hemma....


Det molvärker...redan ett dygn efter ÄL började det....vet inte om det är bra...neutralt....eller dåligt... Inget jag kan göra ngt åt.... Jag gillar inte att vara så maktlös i ngt som jag tycker är så viktigt.

Hösten kommer att bjuda på många partaj...jag hoppas att jag inte nehöver dricka och uppta en stor del av min tid att hitta på ursäkter till varför....om det inte blir så ska jag ha några rktigt, riktigt kul fester där jag ska vältra mig i bakfylla efteråt...eller kanske inte vältra mig i bakfylla...men njuta av att få bli lite lagom socaltberusad och fnittrig.

Första hormonen

Nu är första tabletten svald - 19 to go. En på morgonen och en på kvällen...Jag fundera mest på hur jag ska komma ihåg dem...

Nu har vi gjort vad vi kunnat

Även om sambon "inte ställde upp igår" (så nä Linda jag är inte tröttare än vanligt idag ;) eftersom han blev tokförkyld så tror jag nog att han spridit sin säd så att det fanns gott om killar som väntade på "the ägg of their life". Hade otroliga ÄL känningar denna gång. Var alldelles öm på vänstersidan så jag vet ganska exakt näl ÄL skedde - igår morse...tidig morse. Och vi släppte in lite killar kvällen innan....så jag är ganska nöjd med vår insats (hahah kul ordvits om man har sån humor "insats")

(sådär ja nu har ni koll på vårt sexliv ;)

I morgon ska jag börja äta gulkroppshormon. Detta innebär, tyvärr, att jag inte kan frossa i graviditetssymtom denna gång....för hormonet kommer garanterat att ge mig symptom...den enda giltiga symptom blir utebliven mens...Så om dryga 14 dagar vet jag...om Tilde kommer i juni eller låter vänta på sig en månad till....

Jag gillar inte att vänta....jag är en otålig människa.....jag vill veta NU!

ÄL i antågande

JIPPI!!!!!

Denna månad har jag i alla fall ÄL. Fick ett svagt utslag på teststickan nu på lunchen. Testmonstret kommer såklart att testa även i kväll, i morgon bitti, i morgon lunch och i morgon kväll åxå.

Nu ska här älskas, knullas, guppas, mysas, sexas, sänggymnastikas (väl valfritt ord).

NU.SKA.VI.GÖRA.BEBIS!

Sen på med lite gulkroppar på det....

Fick just tillbaka en rejäl portion hopp

Jag räknar och räknar

När kan ÄL vara????

Jag är nu på dag 16 eller 11 i cykeln...beroende på från när jag ka börja räkna.... från första blodet/ flytningen eller från menesen med stort M.

När jag var hos Gyntanten sa hon att jag skulle börja räkna från första riktiga mensedagen...spottings räknas inte...men när går en spottings över från en blodblandad flytning till mens? Finns det EU-standard på sån´t?

I vicket fall så testar jag, och testar igen och igen och igen... ibland flera gånger om dagen.

Hur som helst kommer jag att börja äta gulkroppshormonet om en vecka...bara att hålla tummarna för att jag får en ÄL innan dess. Min  nya tidplan var ju iof att Tilde skulle skapas nästa cykel...men jag ska inte vara kräsen..hon får gärna komma till redan nu i veckan.

Stavning

F-n vad jag stavar uselt i min blogg....inte för att jag inte kan stava utanför att jag är så himla lat (slarvig) och inte orkar läsa igenom vad jag skriver innan jag publicerar....jag skriver och trycker sedan på knappen...nån dag efter läser jag igenom och...skäms

Jag ska försöka att bättra mig...Syra-basbalans..... jag har surfat nu....Man skulle kunna lägga ner sin själ i att äta "rätt". Jag skippar det för så mycket tänker jag inte styra om mitt liv och äta efter tabeller innan jag lär mig...och inte kunna äta lunch ute...nej , nej, nej.
MEN jag ska så långt som möjligt skippa rafinerat socker och vitt mjöl samt kaffe som är sådant som verkligen surar ner. Rå frukt och grönsaker, grovt bröd och andra nyttigheter är däremot basiska (och nyttiga även i andra läror)...och detta kanske kan göra mig mer motiverad att äta bättre...för denna sommar har varit en katastrof och nu sitter katastrofen på mina lår....

Zonterapi

Det är så lika akupunktur men så olika.... Jag ska försöka att förklara lika och olika (så som jag uppfattar det), hur besöket var och vad Zontanten sa. Problemet är bara i vilken ände jag ska börja... det bubblar i mig av ord som vill ut, allihopa på samma gång.


Zonterapi är coolt... Det var så tydligt...när hon behandlade mage/tarm så blev det ett fasligt liv på min mage...häftigt. I övrigt var jag öm på de punkter som hörde ihop med fortplantning, fertilitet och hormoner...liksom stress. Många av punkterna var samma som de som blivit behandlade av akutanten. Jag fick även höra att jag borde dra ner på kaffet och se till att vara varm om ländryggen...liksom akutanten sa. Så återigen "hejdå älskade godaste kaffe". Den stora skillnaden mellan Zon och Aku är att Zon ger mig inte ångest...det är mer ontskönt och avslappnande. Och jag är väldigt smärttålig vad gäller massage, punktstimulering osv. Det här var mer för mig.


Zontanten tycket också att jag svarade väldigt bra på behandlingen. Och jag ska gå igen om 10 dagar.


Jag hade även problem med min syra-basbalans...jag är för sur. Vad detta innebär ska jag surfa närmre på, men bl a innebär det att jag ska dra ner på rött kött, fläsk och socker, vitt brödd och kaffe.... Så nu ska jag göra mitt bästa på den fronten....jag återkommer


 Nu hoppas jag väldigt mycket på det här. Så pass mycket att jag går över till the igen...ja nästan hela tiden i alla fall. Ngn liten kaffekopp måste nog få komma med.


Vad ska jag skriva?

Mensen är slut och Äl är en bit fram i tiden.... En ganska ospännande tid vad gäller bebisverkstad...finns liksom inget att ojja sig över. Inget "när kommer ÄL", inget "lyckades vi träffa ÄL?" inga farhåhor och förhoppningar, skengraviditeter eller besvikelser. Det är liksom bara lungt....

Har dock laddat upp med ett helt gäng med ÄL-stickor och ska börja testa idag. jag är visserligen bara på dag 8 (eller dag 5...lite svårt att veta vilken dag jag ska börja räkna från...)...Nu ska inte ÄL missas. Jag misstänker nämligen starkt att jag hade en väldigt tidig ÄL förra cykeln (och att den rikliga och mycket smärtsamma mensen som nyss tog slut var ännu ett tidigt MF...känslan var allt för bekant...) eftersom jag faktiskt fick svagt utslag på stickan när jag började testa på dag 12 och sedan var stickorna totalt tvärblanka vid dag 16 och frammåt då jag brukar ha ÄL.

Nu ska jag ta tag i den här dagen! Detb är lika bra för  "att göra"-listan är overkligt lång idag....

Vad är det för dag idag?

En alldelles vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag
För det är Tisalens födelsedag!
Hurra, Hurra, HURRA!!!!

Beslut är tagna!

Jag har kommit till en punkt där jag känner att jag inte orkar längre...att jag inte orkar räkna och hoppas, ha stenkoll, vara ledsen, vara låg, och avundsjuk. Jag vill njuta av livet här och nu.... jag vill känna att ett barn till är en välsignelse men inte livsavgörande. Jag har ju min allra bästaste tjej hemma...som faktiskt är mitt allt, min kärlek min..... min underbaraste goaste. Jag vill inte vakna upp hur denna frustrerande bebisverkstad och inse att jag förlorat viktig tid med henne för att jag varist så fokuserad på det som jag inte har istället för att ta vara på det som jag har!

Känns sunt, känns rätt. Känns skönt att fatta beslut.

MEN jag har INTE get upp... INTE tagit PAUS... försöker bara slappna av i mina försök, att inte fokusera...att inte bry mig om tiden...utan det handlar mer om attityden till bebisverkstaden.

men det är inte allt...fler beslut är tagna...

Jag avslutar min akupunktur. Utav många anledningar. Jag tycker det är obehagligt, jag har lätt ångest för att gå dit...och för det betalar jag pengar. Jag har inte märkt det allra minstaste resultat på bebsifronten åt de positiva hållet utan snarare tvärtom. Jag fick ingen ÄL och blödnigarna och pms´en är värre än någonsin.

och ännu fler beslut....

Jag har istället bokat tid hos en zonterapist. Jag tror att det ger mig mer, att det passar mig bättre... och jag känner en som blivit gravid på det viste och jag känner till flera.... så detta känns....känns bara bättre helt enkelt. Jag vet att även zonterapi kan göra ont. Men det är ingen som sticker nålar i mig....hårdhänt massage...det är skönt...den smärtan kan jag ta och nästa njuta av....

Hur mår jag?

Så jävla illa... mest hela tiden och jag börjar bli så jävla less (jag ursäktar inte språket)...
Molvärk

Men fortfarande ingen riktig mens.....

...men å andra sidan så väntar jag ngen mens den 13:e egentligen...men att börja med småblödningar, illamående och molvärk 10 dagar innan beräknad tant är mycket till och med för mig...

okej om jag inte är gravid...för så är det ju högst troligt inte....men det känns så himla surt att jag ska behöva må så här utan ngn som helst belöning.

BLÄ!

Mens eller inte mens?

mer blod i natt...men bara liiite
Lite blod hitills idag men bara liiite

Undrar om det klassas som mens eller inte?

Illa mår jag fortfarnde...går över temporärt när jag äter....det är inte bra för mitt psyke...när jag egentligen inte tror att jag är gravid....

men så använder jag ju åxå menskoppen och vet inte rikttigt hur den mängden hade sett ut i en tampong...men bedömningen är liiiiite...max 1 tsk var gång

Ja det här var blodigt värre...men det får ni ta

Menskoppen då? Jo tack den fungerar förträffligt! Nya storleken verkar passa och snart har jag koll på snurrandet åxå


Sur på mig själv att jag inte käkade mina tabletter (gulkroppshormonet) men j ville ju liksom inte sabba den ÄL som borde ha kommit. Nu tappade jag ju en månad....till.

Nya mål: Nästa månad så käkar jag hormonet dag 19-29 oavsett. Månaden efter blir jag gravid. I juli föder jag Tilde.
Så får det bli!

Förvirrad

Fysiska fakta:

Mensen varade en dag....och det var så liiiite
Jag mår illa nästan hela tiden
Ömma bröst
Inga utslag på ÄL-stickorna
Molvärk från och till

Mot bättre vetande börjar jag ju så smått tro att ett under har skett och att jag på något märkligt sätt skulle kunna vara gravid...fast jag vet ju att det inte är så...

Vågar inte gravtesta...för det är ju att erkänna ett visst hopp...och jag orkar inte med den besvikelsen....

Jag avvaktar...ska ändå köra på kräftskivan i helgen

F-N att det inte kan vara enkelt, tydligt och lättförstått...är det detta som kallas "livets mysterier"? I så fall börjar jag att tycka att mysteriet inte är kul längre


Kroppen luras!!!

Inte konstigt att alla ÄL- teststickor varit blanka. Idag kom mensen...på dag 20. troligen hade jag ÄL medans jag nästan hfortfarade hade mens förra gången...eller inte...

Det blir helt enkelt att ta nya tag nästa månad...

Känner mig varken uppåt eller neråt... mest i stum förundran över att jag som alltid har en cykel på 30_32 dagar nu hade en på 20....undrara hur str del akupinkturen hade i detta?

Nästan månad blir det ÄL-stickor från dag 7 eller nå´t...här ska inte missas nästa gång i alla fall.


Nu får jag iaf testa mens-koppen igen och se om den nya storleken fungerar

RSS 2.0