Väggen

Nära väggen igen.


Tisalen:

Ta paus!
Ta det lungt!
Allt behöver inte göras nu!
Du, just du, behöver inte springa på alla bollar!
Andra kan göra saker!
Andra kan göra saker lika bra som du, trot eller ej!
Säg nej!
Gå och lägg dig!

Okej?!

Som jag misstänkte...

Projekt nytt kök har dragit igång här hemma. Det ska rivas, målas, återuppbyggas, hantverkar hit, hantverkare dit, inköp, återbruk..... you name it. Allt så klart under tidspress för att det ska synka in så att hantverkarschemat följs. Ungar och måleribburkar har ju en ovanligt hög attraktionskraft - KAOS.

Visst jag mår ganska bra - menn uppenbarligen inte så bra att jag grejare detta med behållt lugn. I natt kunde jag inte somna men när jag väl somnade så stress-sov jag. Flasch-back. INte kul. Lite rädd. Men....

Köket kommer att bli en prövning - en övning att koppla av mellan stress och kaos.

Tillfälligt avbrott!

Jag har paus - ingen medveten utan det har bara blivit så. Skönt faktiskt. Jag har lagt upp färre "måsten" och "bör" för mig själv. Försöker vara mer nöjd.
Det fungerar.
Den förlamande tröttheten har släppt mig ich glädjen är tillbaka.
Jag måste helt klart jobba mer med mig själv och jag är på god väg.

Nobelpris

Nu är ett klassiskt Ä N T L I G E N ! ! ! ! ! på sin plats


Livskraft i vardagen

Det kom en bok på posten. En av det bästa böckerna.

Livskraft i vardagen.

Det är visserlligen lite flum i den men det mesta, det allra mesta är greppbart, härochnu, genomförbart, igenkännande och vafanhållerjagpåmed, huvudetpåspiken, tänkvärt, och aha. Tydlig och gör det tydligt. Lärande, självförståelse och självhjälp.

Pratade med fru till Han som gav mig boken. Han har blivit en bättre Man att leva med. Jag känner hur jag blir lugnare och mjukare. Nä det går så klart inte av sig själv genom att "bara läsa en bok". Det ligger mycket eget jobb bakom åxå. Men äntligen har jag fått verktyg som passar mig.

Mår man primaballerina kanske det blir en bok i mängden, men behöver ma jobba lite med sig själv är den fantastik.

Så bra som jag mår nu har jag inte mått på länge. Jag mår inte Bra ... ännu ... men jag är på rätt väg, på god väg, jag ser vart jag ska och målet är inte så dr hopplöst långt borta. Jag inser också hur fruktansvärt dåligt jag har mått och hur elak jag varit hos mig själv.


Så har jag med högsta troligehet fått en ny halvtidsstjänst på samma jobb (50% det jag gör nu och 50% nytt) vilket innebär att jag kommer att ha färre projekt som splittrar mig, fler och större utmaningar och en utveckling som jag behövde!

Så har jag chockrosa naglar åxå - uppiggande!


RSS 2.0